Diabetescoaching

De ziekte diabetes vraagt enorm veel aandacht, zowel lichamelijk als mentaal. Het is er 24/7 en je kunt er niet even een dag vrij van krijgen. Maar als je eenmaal goed bent ingesteld dan is er prima mee te leven.

Sinds 2004 heb ik diabetes type 1 en ben dan ook een ervaringsdeskundige op dit gebied.

Ik merk zelf dat er veel aandacht is voor het medische gedeelte omtrent diabetes, maar dat er een stuk minder aandacht wordt besteedt aan wat deze ziekte met je doet en wat je er vooral allemaal wel mee kunt. Vandaar dat ik met mijn rugzak vol ervaringen me tevens inzet als diabetescoach.

Mijn diabetes heeft ervoor gezorgd dat ik op een verantwoordelijke manier uitdagingen ben aangegaan. Ik was en ben namelijk nieuwsgierig wat mijn lichamelijke en mentale gesteldheid aankan. Ik heb ervaren dat er veel, heel veel mogelijk is met deze ziekte . Door gewoonweg te doen ben ik met de jaren zelfverzekerder geworden en heeft dit een positieve bijdrage gehad in mijn acceptatie proces omtrent deze ziekte.
Ik ben dagelijks in beweging en het liefst in de natuur. Buitenlucht geeft mij de ruimte om nieuwe ideeën te creëren, ik word er vrolijk van en het geeft me energie. En het allerbelangrijkste, het heeft een heel positief effect op mijn bloedsuikerspiegel. Als ervaringsdeskundige reis ik de wereld over met mijn diabetes, heb ik een tocht van 70 km gewandeld en heb ik iets bijzonder moois mogen ervaren, namelijk mijn zwangerschap. Al deze uitdaging zijn zeker niet vanzelf gegaan en het heeft veel van mijn doorzettingsvermogen gevraagd. Maar het was en het is het waard!

Zou jij ook graag uitdagingen aan willen gaan, maar houd je diabetes jou tegen? Voel jij je vaak niet happy omdat je dagelijks jouw diabetes met je meedraagt? Welke reden je ook hebt, mocht je behoefte hebben om met een ervaringsdeskundige en diabetescoach een gesprek aan te gaan , neem dan vrijblijvend contact met mij op. Samen zullen we bekijken hoe we (weer) meer vitaliteit in jouw leven kunnen brengen.

Mijn specialisaties als diabetescoach:

Diabetes en

  • Acceptatieproces
  • Bewegen
  • Voeding
  • Werk
  • Reizen
  • Zwangerschap